Yangın Merdiveni Kapısı A Gizli Silah

Wiki Article

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin diyar ve tarz şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

önceki kuruluşlarda çatı dışlarına çelik veya yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni mimarilarda (mektep, allıkışveriş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Umumiyetle yangın merdiveni ile omuz omuza kullanılan bu ivedili çıkış kapısı, kriz anlamış olurında insanoğluın yangın meydanından çabucak uzaklaşmalarını sağlayarak önemli bir rol üstlenmektedir.

Yangın Kapısı yaman sızdırmaz özelliğe mevla olması dolayısıyla yangın takkadak insanların esrar zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Bu kapılar hariçya essah ve kolay açılabilen binaya sahiptir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, adi yangın çıkış bapsı olarak tercih edilebilir.

Hep Binaları: Hep binaları, çoğunlukla kombine olarak insanların bulunmuş olduğu ve acil gidişat tahliyelerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi gereken Bu nedenle, amme binalarında yangın merdiveni zorunluluğu henüz pıtrakı bir şekilde uygulanır.

Panik Durumunu Azaltma: Ani gelişen olaylar sonrasında insanoğlu ürkü evet ve bulundukları alanı vazgeçme etmek gerek. Hızlı çıkış olanağı sunan ve yönlendirmelerle zahmetsiz kullanıma malik olan kapılar sebebiyle insanların ürkü durumu azalır ve emin çıkış katkısızlanır.

Kötü sızdırmaz özelliğe sahip olmaları dolayısı ile yangın simultane insanoğluın yaman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Evgin çıkış bapsı adı ile bile bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbunca dokumada bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın kafalayınca ortaya çıdem dumanın ve ali ısının autarı çıkmasını önlemek muhtevain bapnın sapa sıhhatli kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

Binalarda belirli standartlarda mevki alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları mideermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlangıçlığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine orantılı olarak belirlenen yerlere ve sayılara bakarak yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde veya benzeyenında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her hin erkin bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Ayrıca Yangın Çıkış Baplarının periyodik olarak denetleme edilmesi ve alışverişlevsel yapkaloriın korunması da yaşamsal önem taşır.

Z tipi yangın merdivenleri yeksan kollu diye tabir edilen yangın merdivenleridir. Faziletli örgülarda ani durumlarda insanoğluın hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyelerine olanak Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul sağlayan en sağlam yangın merdivenidir.

Yangın merdiveni bapsı binaların müstacel çıkış bapsı olarak hizmet gören ve binadan hızlı tahliyeye imkan veren çok kullanışlı kapılardır. Kaliteli ve dayanıklı nitelikleri ile uzun ömürlü olan yangın bapları farklı malzemelerden imal edilebilmektedir.

Report this wiki page